Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

TEQUILA SUNRISE                                                                                                         
tequila sunrise
Η τεκίλα sunrise που γνωρίζομαι όλοι και σερβίρεται στα bars δεν έχει καμία σχέση με την πρωτότυπη συνταγή. Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '30 στη Αριζόνα ένας συχνός πελάτης ενός ξενοδοχείου της περιοχής γυρνώντας νωρίς...το πρωί ήθελε να συνοδεύσει την ανατολή του ηλίου με ένα κοκτέιλ κατάλληλο για την περίσταση!Έτσι γεννήθηκε η τεκίλα της  ανατολής του ήλιου! Στη συνέχεια θα δείτε τη συνταγή της επικρατούσας τωρινής έκδοσης του κοκτέιλ αλλά και της συνταγής όπως την εμπνεύστηκε ο ευφυής μπάρμαν της τότε εποχής.
  
Υλικά (αυθεντική συνταγή) 
2 cl τεκίλα (κατά προτίμηση anejo)
4 cl ανθρακούχο νερό
4 cl χυμό  lime
1 cl creme de cassis

Υλικά (σημερινή εκδοχή)
2 cl τεκίλα
4 cl χυμός πορτοκάλι
1 cl γρεναδίνη

Εκτέλεση (αυθεντική συνταγή)
Σε ψηλό ποτήρι βάζουμε κομμάτια πάγου και στην συνέχεια προσθέτουμε πρώτα την τεκίλα, το χυμό lime και μετά το ανθρακούχο νερό. Τέλος με πολύ αργούς ρυθμούς ρίχνουμε το creme de cassis ώστε να μην ανακατευτεί το ποτό και για να πάρει τα χρώματα της ανατολής...
Για την συνταγή που συναντάμε σήμερα η εκτέλεση είναι ίδια. Τεκίλα στο ποτήρι, μετά ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και τέλος σιγά σιγά το σιρόπι ροδιού (γρεναδίνη).

Για τους πιο "ψαγμένους" και λάτρεις του ηλιοβασιλέματος σας προτείνω την τεκίλα sunset!
tequila sunset


Υλικά
1 cl  τεκίλα
2 cl  χυμός πορτοκαλιού
1 cl λικέρ μούρων

Εκτέλεση 
Σε σέικερ με πάγο βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι και στολίζουμε με ένα κερασάκι!
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου